Gündem

Şükriye Tutkun, Erdoğan'ın eski fotoğrafını deprem felaketi için paylaştı: Ah be Reis sen ağlama, Rabbim yâr ve yardımcımız olsun!

"Reisin gayet iyi merak etme, ağladığı filan yok!"

13 Şubat 2023 01:41

Şarkıcı Şükriye Tutkun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak "Ah be Reis! Sen ağlama!" yazması tepki çekti. Bir kullanıcı, "Şükriye Hanım, bu fotoğraf eski, neden yalan haber yayıyorsunuz, yeni gibi paylaşıyorsunuz. Bu halkı kandırmaktır" yazarken Tutkun tepkilere, "Fotoğraf eski yeni olsa ne fark eder, duyguların eskisi yenisi yok. Şu an hepimiz bu halde değil miyiz sevgili dostum" ifadesiyle yanıt verdi. Sanatçı Tolga Sağ ise Tutkun'a "Sana ufacık hakkım geçtiyse haram olsun" diye yazdı. 

Pazartesi (6 Şubat) sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde, saat 13.24'te de Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olan bazı illeri ziyaret etti. Şarkıcı Şükriye Tutkun da sosyal medya hesabından Erdoğan'ın eski bir görüntüsünü paylaşarak, "Ah be Reis! Sen ağlama! Bu zorlu imtihandan da elbirliğiyle güç birliğiyle, bir olarak bütün olarak çıkacağız inşaAllah! Rabbim yâr ve yardımcımız olsun. Amin" yorumunu yazdı.

Paylaşılan fotoğrafın eski olmasından dolayı birçok kullanıcı Tutkun'a tepki gösterdi. Bir kullanıcı, "Allah herkesin yardımcısı olsun. Son yaptığı açıklamada arkadaki korumanın bıyıkları vardı. Bu yeni mi?" derken bir diğeri ise, "Çok yüzsüzsünüz! Enkaz altındaki halk seni bu yalakalığını da unutmayacak!" yorumunu yazdı.

Başka bir kullanıcı ise Erdoğan'ın OHAL kararını açıkladığı görüntüsünü paylaşarak, "Ağlıyor mu? Yazıklar olsun sana! Eski fotoğraflarla duygu kasmak, işiniz gücünüz yalan! Sevdiğim bir sanatçıydın, ne çabuk uyum sağlamışsın eklenmeye çalıştığın camiaya… Reisin gayet iyi merak etme, ağladığı filan yok! Yeni fotoğrafını bulamadıysan ben göndereyim sana!" ifadesini yazdı.