Kültür-Sanat

Succession dizisinin yıldızı Brian Cox: Metot oyunculuğu bir Amerikan saçmalığı

Cox, daha önce metot oyunculuğu yöntemini kullandığı öne sürülen Jeremy Strong için "endişelendiğini" belirtmişti

15 Eylül 2022 15:55

Emmy ödüllü İskoç oyuncu Brian Cox, Toronto Film Festivali'nde rol aldığı 'Prisioner's Daughter' filminin  ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cox, daha önce de eleştirdiği metot oyunculuğuyla ilgili gelen soruya, "Amerikan saçmalıklarına ilgi duymuyorum. Tam bir zırva. Oynadığım karakterlere bağlanmıyorum. Onları serbest bırakıyorum" yanıtını verdi. 

Hollywood Reporter'daki habere göre; Brian Cox, daha önce 'Amerikan hastalığı' olarak nitelendirdiği metot oyunculuğu için eleştirilerini sürdürerek "Aktör olarak orada duruyorsunuz ve size verilenleri kabul etmeye hazırsınız" ifadelerini kullandı.

Tartışma geçen sene başlamıştı

'Succession' dizisinde Kendall Roy karakterini canlandıran Jeremy Strong'un oynadığı karakterlere hazırlanma süreci hakkında New Yorker'da geçen sene çıkan bir makale tartışma yaratmıştı. Strong'un eski çalışma arkadaşları, oyuncunun kullandığı yöntemlerin 'endişe verici' olduğunu belirtmişti. Makalede, Succession'ın Kendall'ının, 'Chicago 7'lisi filminde bir sahnede gerçekten biber gazı yemek istediğini yönetmene söylediği ancak önerisinin reddedildiği belirtilmişti.

Strong, metot oyunculuğu yöntemini kullandığı eleştirilerini reddettikten sonra "Eğer bir metodum varsa o da şu: Karakterle ve sahneyle ilgili olmayan her şeyi arkada bırak" demişti.

Brian Cox ise "Amerikan hastalığı" olarak nitelendirdiği metot oyunculuğu için "O (Strong) işini harika yapıyor. Ancak kullandığı yöntem özellikle kendisi için çok yorucu. Zaman zaman, bütün ekip için yorucu olabiliyor. Onun için endişeleniyorum" demişti.