Kültür-Sanat

Succession dizisinin yıldızı Brian Cox: Logan Roy benden nefret ederdi

Brian Cox, Roy ve Cox arasındaki tek ortak noktanın "insanlığa karşı besledikleri hayal kırıklığı" olduğunu söyledi

26 Ağustos 2022 14:48

Succession dizisinde Logan Roy karakterini canlandıran Brian Cox, dizideki karakteri Logan Roy'ın kendisinden nefret edeceğini söyledi.

Hollywood Reporter'ın derlediği habere göre, HBO'da yer alan Amerikan dizisi 'Succession'ın yıldızı Brian Cox, İskoçya'daki Edinburgh Televizyon Festivali'nde, dizideki karakteri Logan Roy hakkında konuştu. Cox, Logan Roy karakterinin kendisini sevmeyeceğini düşündüğünü belirterek "Bence, Logan Roy benden nefret ederdi. Eğer Logan benimle karşılaşsaydı, 'Brian Cox'ın çenesini kapatmasını diliyorum' derdi" ifadelerini kullandı.

Emmy ödüllerinde dört kez en iyi erkek oyuncu adaylığı bulunan Cox, karakterinin kusurlarına rağmen Logan Roy'u sevdiğini söyledi. Cox, "Logan'a dair sevdiğim şey, kendi kendini yetiştirmiş bir insan olması. Donald Trump, Rupert Murdoch, Conrad Black gibi değil. Onun laneti, çocuklarını sevmesi. Eğer çocuklarını sevmeseydi, hayat onun için daha kolay olurdu" dedi.

"Logan Roy, anti-tezim gibi"

76 yaşındaki İskoç aktör, Logan Roy karakterini oynamadan önce bu kadar küfür eden bir insan olmadığını belirterek "Logan benim anti-tezim gibi. Onunla tek bir ortak noktamız insanlığa karşı büyük hayal kırıklığı beslememiz. Biz, insanlığın mahvolduğunu düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Brian Cox, kariyeri boyunca birçok 'kötü' karakteri oynamasıyla ilgili gelen soruya ise "Doğal olarak seçiliyorum. Neden bilmiyorum. Beni, belirli belirsiz bir nedenle tehditkar görüyorlar. Bence, tehditkar biri değilim. Bence ben bir kediciğim" yanıtını verdi.

'Succession'ın dördüncü sezonuyla önümüzdeki yıl HBO'da olması bekleniyor. Brian Cox, ABD'nin en büyük 5 medya imparatorluğundan birine sahip, muhafazakar bir medya patronu olan Logan Roy'u canlandırıyor. Roy, ilerleyen yaşına rağmen şirketten ayrılmak istemezken, çocukları ise şirket yönetimini alarak babalarını 'emekli etmeyi' planlıyor.