Spor

Spor İstanbul’un engelli sporcuları, on binlere ilham verdi

03 Aralık 2023 19:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde anlamlı ve örnek bir yüzme etkinliği düzenledi.  Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, İBB’nin ilk erişilebilir tesisi Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nin havuzunda kulaç atan 70 engelli sporcunun azim ve mücadeleleriyle, on binlerce engelliye de ilham verdiklerini söyledi.

“Bu sporcular 7 bin kişi arasından seçildi”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, yüzme etkinliğine katılan engelli sporcuların Spor İstanbul’un okullarında eğitim gören yaklaşık 7 bin sporcu arasından seçildiğini belirtti. Onur, “Bu sporcular, herkese ilham verebilecek sporcular oldukları için buradalar. Bugün, engellilerin haklarının, toplumda yaşayan her bireyle eşit olmasını gerektiğini anlatmak ve bu konuda daha fazla farkındalık yaratmak için bir araya geldik” dedi.

“Kamacı, İstanbul’un ilk erişilebilir tesisi”

Etkinliğin düzenlendiği Cemal Kamacı Spor Kompleksi’ne de dikkat çeken Onur, “Burası gurur duyduğumuz bir tesis. 3.5 yıl önce açıldı. Burası, Türkiye’de kamu tarafından işletilen en büyük yüzme kompleksi, olimpik ve kısa kulvar yüzme havuzumuz var. Gurur duyduğumuz ama bir yandan da maalesef İstanbul’un hâlâ tek erişilebilir sertifikası olan tesisi. Bu sayının artması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“Bu 70 kişi on binlerce engelliye ilham veriyor”

Engelli ebeveynlerine de ayrıca değinen Spor İstanbul Genel Müdürü Onur, “Bu 60-70 sporcunun burada olmasının ne kadar zor olduğunu ve sizin ne gibi zorluklar yaşadığınızı çok iyi takip ediyoruz. Ancak inanın, buradaki 60-70 sporcu, on binlerce engelliye ilham verebilecek seviyede. Ben onların ve arkadaşlarımın huzurunda sizlere teşekkür etmek istiyorum.  İnşallah sporcuların sayısı artacak. Böylece toplumdaki herkese engellilerin neler yapabildiğini ve bizlerle eşit haklara sahip olduklarında ne kadar güçlü olduklarını daha fazla haykırabileceğiz” diye konuştu.

Dereceye girenlere hatıra madalyası verildi

Açılış konuşmasının ardından engelli sporcular eğitmenlerinin gözetiminde kategorilerine göre gruplar halinde yüzdü. Etkinliğin sonunda dereceye giren sporculara Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur tarafından madalyaları takdim edildi.

Heyecan, mutluluk ve gurur bir arada

İki saat süren 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Yüzme Etkinliği’ne Spor İstanbul bünyesinde yer alan Esenler Spor Kompleksi, Fatih Spor Kompleksi ve Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi’nden 70 engelli sporcu katıldı. Sporcular büyük bir heyecan ve mutluluk yaşarken, tribünden onları izleyen aileleri de engellere karşı pes etmeyip direnen çocuklarıyla gururlandıklarını dile getirdi.