Spor

Spor hukukçusu yanıtladı; Icardi ceza alacak mı?

Ankaragücü, PFDK'ya başvuracağını açıkladı

21 Şubat 2024 10:33

Süper Lig'in 26. haftasında Galatasaray, Ankaragücü'nü 3-0'lık skorla yenmişti. Mücadelenin ardından dün sosyal medyaya Mauro Icardi ile ilgili olduğu iddia edilen görüntülerin düşmesi gündem oldu.

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan, Icardi'nin Ankaragücü karşılaşmasında yaptığı iddia edilen hareketine yönelik ''Sosyal medyada dolaşan rakip tribünlere yapılan hareketin görüntüsü seviyesizlik ve tribünleri sahaya indirme çabasıdır! Tribün çekimi ile her şeyin gözler önünde olduğu bu hareket TFF tarafından görülecek mi? Bu yanlış PFDK'ya sevk edilecek mi? merakla bekliyoruz…" açıklaması yaparken, Ankaragücü de, TFF'ye başvuruda bulunacağını açıkladı.

Fanatik'in sorularını yanıtlayan spor hukukçusu Avukat Fatih Şaşıoğlu, ise şunları söyledi: "Icardi’nin iddia edilen eylemine ilişkin olarak hakem tarafından müsabaka esnasında bir yaptırım uygulanmadığı için hakem raporunda iddia konusu eylemin yer almadığını söylemek mümkündür. Saha komiseri ve temsilci gibi diğer müsabaka görevlilerinin raporlarında Icardi’nin iddia edilen eylemine yer verilmişse, futbolcunun bu eylem nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmesi gerekirdi. 20 Şubat 2024 itibarıyla açıklanan sevklerde Icardi’ye yer verilmemiş ancak Galatasaray, başkaca ihlaller nedeniyle PFDK’ya sevk edilmiştir.

Söz konusu ihlaller ancak bir saha komiseri veya temsilci tarafından rapor edilebilecek ihlallerdir. TFF Hukuk Müşavirliğinin aynı raporda yer alan ihlallerden bazıları için sevk yazısı hazırlayıp bazıları için hazırlamaması kural olarak mümkün değildir. Bu nedenle 20 Şubat 2024 itibarıyla açıklanan sevklerde Icardi’nin yer almaması nedeniyle iddia edilen eylemin hiçbir raporda yer almadığı sonucunu çıkarmak mümkündür.

Bu noktada belirtmek gerekir ki Icardi’nin iddia edilen eylemine ilişkin olarak hiçbir rapor bulunmuyor ise PFDK önüne bir disiplin dosyası gelmeyecek ve Icardi hakkında herhangi bir yargılama yapılmayacak, futbolcu hiçbir ceza almayacaktır. Bu nedenle Icardi hakkında PFDK’ya sevk yazısı düzenlenmediği için futbolcunun iddia edilen eylem nedeniyle hiçbir ceza almayacağı kanaatindeyim."