Bilim / Teknoloji

SpaceX: Kapsülün kapağı kapatıldı, Falcon 9'un fırlatılmasına 2 saatten az süre kaldı

Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonu, bugüne ertelenmişti

18 Ocak 2024 23:21

SpaceX, aralarında Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da aralarında bulunduğu mürettebatın bugün erken saatlerde Florida'daki 39A nolu pad'e vardığını ve kapsülün kapağının kapatıldığını açıkladı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, Falcon 9'un fırlatılmasına iki saatten az süre kaldığı belirtildi.

SpaceX, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı peş peşe paylaşımlarda "Mürettebatın koltukları değiştirildi, elbise sızıntı kontrolleri tamamlandı ve iletişim kontrolü tamamlandı. Bu, görevi başlatan Falcon 9 birinci aşama güçlendiricinin beşinci uçuşu ve Dragon uzay aracının üçüncü uçuşu olacak" ifadelerini kullandı. 

Gezeravcı'nın fotoğrafını da paylaşan SpaceX, Falcon 9'un Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılmasına iki saatten az süre kaldığını bildirdi. 

Alper Gezeravcı, kaynak: SpaceX sosyal medya hesabı

SpaceX açıklama yapmıştı

SpaceX'in sosyal medya hesabı X'ten sabah yapılan paylaşımda, "Ax-3'ün bugünkü fırlatması için tüm sistemler iyi durumda gözüküyor. Fırlatma için hedef ABD doğu saatiyle 16.49 (TSİ 00.49) ve havanın uygunluğu yüzde 80" ifadeleri kullanılmıştı.

Buna göre, Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) bugünü yarına bağlayan gece TSİ 00.49'da fırlatılması planlanıyor.

TIKLAYIN - İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, ailesiyle vedalaşıp uzay aracına hareket etti: "Sizi yukarıdan arayacağım"

VİDEO HABER - SpaceX'ten paylaşım: İşte ilk Türk astronot Gezeravcı'yı uzaya götürecek roket

TIKLAYIN - Gezeravcı'nın uzay yolculuğu ertelenmişti: SpaceX'ten yeni açıklama

TIKLAYIN - Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu neden ertelendi? Bakan Kacır açıkladı