Gündem

Sözleşmeli öğretmenlik taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını duyurdu. Peki, sözleşmeli öğretmenlik taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? İşte, sözleşmeli öğretmenlik taban puanları ve kontenjanları listesi

26 Ağustos 2022 14:46

Öğretmen adaylarının, sözlü sınavları, 1-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçları, e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından sözleşmeli öğretmenlik taban puanları ve kontenjanları ile ilgili detaylar merak edildi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığı, ''Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu'' başlıklı açıklama yayımladı.

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak?

 

Sınav sonuçlarıysa https://personel.meb.gov.tr/ ve e-Devlet üzerinden erişime açıldı. 

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri,  27-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Öğretmen atama sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğretmen atama sonuçları ise 1 Eylül'de açıklanacak.

Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puanları ve kontenjanları

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, daha önce yaptığı açıklamada 20 bin öğretmen atamasına ilişkin branş kapsamında kontenjan dağılımını açıklamıştı.

Bu kapsamda en fazla atama yapılacak ilk 5 branş sırasıyla 7 bin 503 kontenjanla okul öncesi öğretmenliği, 2 bin 223 kontenjanla sınıf öğretmenliği, 1.250 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği, 1.218 kontenjanla din kültürü ve ahlâk bilgisi ve 1.004 kontenjanla ilköğretim matematik öğretmenliği oldu.

Öğretmen ataması branş dağılımı, taban puan ve kontenjanları listesi http://www.meb.gov.tr/ üzerinde yer alan atama kılavuzundaki bilgiler ile de öğrenilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI