Gündem

Sözcü yazarı Erkin: Hırsızlar, inşaat şantiyesinden il binasına doğru kaçmışsa, yolun altında kalan İyi Parti İl Binası'na kurşun nasıl isabet eder, koltuğa saplanır?

02 Nisan 2023 09:39

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kurşunlanmasına ilişkin olarak, "Hırsızlar, inşaat şantiyesinden il binasına doğru kaçmışsa, yolun altında kalan İyi Parti İl Binası'na kurşun nasıl isabet eder, koltuğa saplanır?" sorusunu yöneltti.

Erkin yazısında,  "İyi Parti binasındaki, kamera kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, “fail yakalandı” açıklamasının ardından binadan ayrıldı. Dahası da var! Hırsızlık olayının kamera kayıtları nerede? Bekçi, 7-8 el ateş ettikten sonra neden yetkilileri bilgilendirmedi?14 saat sonra harekete geçildi?  Hırsızlar, inşaat şantiyesinden il binasına doğru kaçmışsa, yolun altında kalan (kot altı 4-5 metre) il binasına kurşun nasıl isabet eder, koltuğa saplanır? Ve o hırsızlar bulundu mu?" ifadesini kullandı. 

Erkin yazısında şunları kaydetti:

"İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da SÖZCÜ TV'deki yayınımızda kuşkularını şu cümlelerle dile getirdi:

“Bir silahın etki mesafesinin 25 metre maksimum 100 metre olduğunu herkes bilir. Atıcıkla ilgili kriminal bilgi… İYİ Parti il başkanlığının lokasyonunu iyi analiz etmek gerekiyor. Önünden yol geçiyor ve yolun altında. Kot altı yani. Yolun karşısından bir atış olduğu takdirde binanın zemin katına kurşunun isabet edebilmesi mümkün değil. Kaldı ki kurşun deliklerinden bir tanesi zemin katta. Deliği karşıya alıp baktığınız zaman bu yoldan atışla mümkün! Diğer kurşunda üçüncü katta. İki kurşun arasında 10 metre mesafe var. Dolayısıyla bu atışın hırsız kovalamacasında yaşanması teknik olarak mümkün değil, fizik kurallarına aykırı.”