Seçim 2023

Sözcü yazarı Çölaşan: O iki haftadan ben de korkuyorum

13 Mayıs 2023 08:41

Sözcü yazarı Emin Çölaşan, 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kaldığı senaryo için, "Beni işte o iki haftalık süre endişeye düşürüyor… Bu seçim ortamında ortalık zaten yeterince gerildi. Silahlar konuştu, taşlı saldırılar yapıldı, parti binaları basıldı, hakaretler edildi. Bazı devlet yöneticileri derseniz, sorumsuzca sözleriyle ortalığı daha da beter gerdi. Seçim ilk turda sonuçlanmazsa, Türkiye bu gergin ortama daha fazla dayanabilir mi? Yanıtını hiç kimsenin bilemediği soru işte budur… Çünkü bazıları yaratılacak bu kargaşa ortamının memleketi silahlı çatışmalara, hata bir iç savaşa sürüklemesinin bile söz konusu olduğunu iddia ediyor" dedi. 

Çölaşan, yazısında şunları kaydetti:

"Unutmayınız, medyanın çok büyük bir çoğunluğu iktidar partisinin emrinde ve hizmetinde. Bazı medya kuruluşları açıkça kışkırtıcılık yapıyor, Kılıçdaroğlu ile ilgili sahte belgeler ve bilgiler yayıyor.

Cumhurbaşkanı derseniz, o da bunların sahte ve düzmece olduğunu bildiği halde propaganda konuşmalarında kullanmaktan çekinmiyor, ortalığı daha fazla kızıştırıyor. Hemen herkes, hatta aklı başında AKP'liler gibi, o iki haftadan ben de korkuyorum… Dilerim her şey ilk turda biter ve rayına oturur."