Gündem

Sözcü yazarı: AKP iktidarının bu Anayasa ile bir derdi yok, zaten işlerine gelmediğinde uymuyorlar, asıl dert ilk 4 madde

"134 madde bizzat sizin iktidarınız tarafından değiştirildiğine göre demek ki bunların yakıştığını düşünüyorsunuz. O halde bu telaş nedir?"

04 Eylül 2023 09:22

Korkusuz yazarı Can Ataklı, AKP’nin sık sık gündeme getirdiği yeni Anayasa talebini eleştirdi. 177 maddeden 134’ünün değişmiş olduğuna, değiştirilemez ilk 4 maddenin dışında 39 madde kaldığına dikkati çeken Ataklı, “Eğer yeni Anayasa istiyorsanız bu 39 maddeden hangilerinin bize yakışmadığını da söylemek zorundasınız. Diğer 134 madde bizzat sizin iktidarınız tarafından değiştirildiğine göre demek ki bunların yakıştığını düşünüyorsunuz. O halde bu telaş nedir?” diye sordu.

“Telaşın nedeni çok ortada” diyen Ataklı, sözlerine şöyle devam etti:

“AKP iktidarının bu Anayasa ile bir derdi yok. Çünkü zaten Anayasa’nın maddelerine işlerine gelmediğinde uymuyorlar. Asıl dert ilk 4 maddedir. Yeni Anayasa talebinin altındaki gerçek bu maddelerin değiştirilmesidir. Ne kadar ceberut olursa olsun; bu iktidar, ilk 4 maddeyi değiştirmeye asla cesaret edemiyor. Çare olarak halkta ‘yeni Anayasa’ algısı yaratmak istiyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.