Gündem

Sözcü, Erdoğan’ın 2002’de söylediği o sözleri hatırlattı: Altına imzamızı atıyoruz

"Eğer millet sizin yanınızda değilse toplumsal desteğini millet çekmişse, o zaman siz her an gidicisiniz"

23 Mart 2023 07:41

Sözcü gazetesi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002'de, mevcut iktidarı eleştirerek söylediği, “Millete rağmen o koltukta oturulmaz. Milletle o koltukta oturulur. Eğer millet sizin yanınızda değilse toplumsal desteğini millet çekmişse, o zaman siz her an gidicisiniz. Ve halkın karşısına çıkacak yüzünüz kalmaz. Bakın şu anda hükümet, halkın karşısına çıkamıyor. Halkın arasına karışamıyor” ifadelerini hatırlattı. Sözcü gazetesi, “Erdoğan'ın bu sözlerinin altına imzamızı atıyoruz” manşetiyle çıktı.

“Erdoğan 2002'de halkın, ‘Açız. Hükümet istifa’ dediğini söylüyordu. Halk şimdi de aynı şeyleri söylüyor ama o bu kez kızıyor. Bakın Erdoğan daha önce neler demiş” diyen Sözcü gazetesi, Erdoğan’ın 2002'de şu sözleri sarf ettiğini aktardı:

"Hükümet istifa, hükümet istifa, hükümet istifa.” Fakat hükümet bunları duyuyor mu?

Duymuyor. Ben hep şunu söylüyorum: Kulağı var, duymuyor.

Gözü var, görmüyor.

Dili var, gerçekleri konuşmuyor.

Çünkü bunların millete saygısı yok. Demokrasi millete en yakın olunan sistemdir. Özelliği buradan geliyor.

Millete rağmen o koltukta oturulmaz. Milletle o koltukta oturulur. Eğer millet sizin yanınızda değilse toplumsal desteğini millet çekmişse, o zaman siz her an gidicisiniz. Ve halkın karşısına çıkacak yüzünüz kalmaz. Bakın şu anda hükümet, halkın karşısına çıkamıyor. Halkın arasına karışamıyor."