Gündem

Soylu: Marjinal bazı grupların yönlendirdiği çok küçük bir grubun ortaya koyduğu anlaşılan fitneye kimse sahip çıkmadı

"Kulüplerin yaptıkları açıklama, keza Beşiktaş Çarşı Grubu da bu işe girmedi, bu doğrultuda bakıldığında genelleme yapmak doğru olmaz"

01 Mart 2023 09:50

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bini aşkın kişinin yaşamını yitirmesinin ardından Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden yükselen, "Hükûmet istifa" sloganlarıyla ilgili, "Marjinal bazı grupların yönlendirdiği çok küçük bir grubun ortaya koyduğu anlaşılan fitneye kimse sahip çıkmadı" dedi.

Soylu, Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı'ya konuştu. Bursalı, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Afetin ilk gününden itibaren bölgenin tamamında çalışmalarına devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla da konuştum. 'Mesaimizi bölmesinler' sözünü hatırlattığım Bakan Soylu, 'Marjinal bazı grupların yönlendirdiği çok küçük bir grubun ortaya koyduğu anlaşılan fitneye kimse sahip çıkmadı. Kulüplerin yaptıkları açıklama, keza Beşiktaş Çarşı Grubu da bu işe girmedi. Bu doğrultuda bakıldığında genelleme yapmak doğru olmaz. Sorumlularla ilgili idari ve yargı süreci başlatıldı' dedi. Soylu'nun bu sözlerinden konunun hem takipçisi olunacağı hem de buraya kadarki gelişmeler itibarıyla büyütülmesinin doğru olmayacağı anlaşılıyor."  

TIKLAYIN | Bakan Soylu'dan "Hükûmet istifa" diye bağıran tribünlere: Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan