Gündem

Soru önergesine doğru verileri veren bürokrat görevden alındı; yerine Bakan Dönmez'in danışmanı atandı

19 Eylül 2022 08:38

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen'in soru önergesine doğru cevap verdiği için görevden alındığı iddia edilen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu yerine Bakan Fatih Dönmez'in danışmanı Mutlu Koç atandı. 

Bakan Fatih Dönmez'in, Dalaman'da tatil yaparken izni olmadan bir soru önergesine cevap verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Maden Tetkik Arama ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün kiraladığı araçları sordu. Bakan adına Strateji Geliştirme Başkanı Abdullah Beyazıt Niyazoğlu önergeye cevap verdi.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 2020 yılından itibaren son 2.5 yıllık süre içinde “İki ayrı madencilik işletmesi adına 460 araç kiralandığını, bu araçlara toplamda 33 milyon TL ödendiğini ve araçların akaryakıt gideri 4 milyon 995 bin lira” olduğunu açıkladı. Bakan, Ankara'ya dönünce gerçek rakamları açıklayan Niyazoğlu'nu görevden aldı. Niyazoğlu'nun yerine de Bakan Danışmanı Mutlu Koç atandı. Danışman, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'na vekaleten getirildi.

TPAO Yönetim Kurulu üyesi oldu

Koç, Daire Başkanlığı'nın yanı sıra yönetim kurulu üyesi de yapıldı. Koç, Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu üyeliği görevine de atandı.