Dünya

Somalili adam, ailesiyle tanıştırmaktan utandığı İsveçli hamile sevgilisini boğarak öldürdü

05 Nisan 2024 11:30

T24 Dış Haberler

Yetkililer, İsveç'te yaşayan Saga Forsgren Elneborg'un, kendisini Müslüman ailesiyle tanıştırmaktan utandığı için Somalili sevgilisi tarafından boğularak öldürüldüğünü açıkladı. 

20 yaşındaki anne adayı, 28 Nisan 2023'te İsveç'in Örebro kentindeki evinin yatak odasında ölü bulunmuştu. 7 aylık hamile kadının doğmamış çocuğu da rahminde öldü.

Saga'nın ismi açıklanmayan erkek arkadaşı, geçen hafta cinayetle suçlandı. Cinayet silahının, yatak odasındaki lamba kablosu olduğu tahmin edilirken savcılar, şüphelinin "beyaz" bir kadınla birliktelik kurmanın doğru olmadığına inanan bir ailenin evinde büyüdüğünü ve "aynı kültürden bir kadınla beraber olması gerektiğini" söyledi.

Adamın, ailesinin kabul etmeyeceğini düşündüğü için Saga ile iki yıllık ilişkisini sakladığı belirtildi. 

Savcı Elisabeth Anderson şunları söyledi: "Saga'nın erkek arkadaşı, Saga Forsgren Elneborg'u, nefes borusuna ve kan akışına darbe uygulayarak, baskı ile boğarak öldürdü. Cinayet namus bağlamında işlendi çünkü adam, çocuğunu taşıyan kadını öldürerek kendisinin ve ailesinin itibarını korumak veya yeniden tesis etmek istiyordu"

Saga ile şüpheli arasında geçen önceki kısa mesajlar, şüphelinin kürtaj yaptırmasını önerdiğini gösterdi. 

Saga'nın yakın çevresi, kendisinin bebek için alışveriş yaptığını ve çok heyecanlı olduğunu anlatırken, yıkılan annesi Nerikes Allehanda şunları söyledi: "Çok mutluydu. Yeni bir daireye taşınacak ve anne olarak hayatına başlayacaktı."

Şüphelinin 10 Nisan'da mahkemeye çıkması bekleniyor ve duruşmanın 15 gün süreceği bilgisi paylaşıldı.