Gündem

SOL Parti'den şehit düşen 12 askere ilişkin açıklama; "İktidar kendi sorumluluklarının üzerini kapatmaya çalışıyor"

"İktidardakiler kendi çizgilerinde durmayan herkesi “Terörist” ilan etmeye yelteniyor"

27 Aralık 2023 14:47

SOL Parti, "İktidardakiler kendi çizgilerinde durmayan herkesi “terörist” ilan etmeye yeltenerek kendi sorumluluklarının üzerini kapatmaya çalışıyor. İçeride ve bölgede barıştan ve kardeşlikten yana bir politikayı hakim kılmak tek çaredir." dedi

SOL Parti, Pençe -Kilit harekat bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 12 asker için açıklama yayımladı.

SOL Parti Genel Merkezi, 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde Pençe -Kilit harekat bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen 12 asker için bugün partinin X hesabından açıklama yaptı. SOL Parti’nin açıklaması şöyle:

“İktidardakiler kendi çizgilerinde durmayan herkesi “Terörist” ilan etmeye yeltenerek kendi sorumluluklarının üzerini kapatmaya çalışıyor”

“Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit operasyonunda kaybettiğimiz askerler üzerinden bir kez daha hamaset dolu nutuklarla milliyetçilik yarıştırılıyor. İktidardakiler kendi çizgilerinde durmayan herkesi “terörist” ilan etmeye yeltenerek kendi sorumluluklarının üzerini kapatmaya çalışıyor. Rejimin faşist baskı ve etnik-mezhepsel ayrıştırmaya dayanan politikaları ve dışarıda onunla bütünleşen cihatçı ve savaşçı çizgisi sorgulanmadan yaşanan acılara sahip çıkmanın ve onları sonlandırmanın mümkün olmadığı bilinmelidir.

“AKP-MHP faşist bloku savaşçı bir dış politikayı rejimin çimentosu haline getirdi”

AKP-MHP faşist bloku savaşçı bir dış politikayı rejimin çimentosu haline getirdi. Kuzey Irak’tan Suriye’ye ve Libya’ya kadar Orta Doğu’da ABD’nin yarattığı ölüm çemberinde ülkemiz boğuluyor. Geleceği ellerinden alınmış yoksul emekçi çocukları bu savaşlarda hayatlarını kaybediyor. Yıllardır ülkemizin her yanına düşen bu yangını söndürmek daha fazla savaşla ve ölümle mümkün değildir. İçeride ve bölgede barıştan ve kardeşlikten yana bir politikayı hakim kılmak tek çaredir. Yoksul kerpiç evlere düşen acıyı yüreklerimizin derinliklerinde hisseden bir sorumlulukla ölüm ve kan üzerinde ayakta duran bu iktidara karşı, barışı, kardeşliği ve yaşamı savunalım.”