Ekonomi

Siyasilerin şatafatlı yaşamlarına yurttaşlardan tepki: "Kemer sıka sıka 75 kilodan 60'a düştüm"

"Halk mesajını verdi, bunun artık değişmesi lazım"

21 Nisan 2024 15:03

Vatandaşlar ekonomik sıkıntı yaşarken, son zamanlarda bazı siyasilerin, lüks makam odaları, ıstakoz paylaşımları ve Rolex saatleriyle gündeme gelmesine tepkili... İstanbul'da konuşan bazı yurttaşlar, yaşanan durumu ''görgüsüzlük'' olarak yorumlarken, bir vatandaş ise, "Zaten kemerlerimizi sıkıyoruz. Bakın 10 tane düğüm açmışım buraya. Artık kemer sıkacak bir şey kalmadı. Kemer sıka sıka 75 kilodan düştüm 60 kiloya. Ne yapalım yani? Halk mesajını verdi. Bunun değişmesi lazım" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

ANKA, Beyoğlu Şişhane’de yurttaşlara bazı siyasilerin şatafatlı yaşantısı hakkında ne düşündüklerini sordu. Vatandaşların verdiği cevaplar da şöyle oldu:

"Herkes aç ama onlar ıstakoz yiyor"

"Şatafat kesinlikle ihtiyaç değil" diyen Sertaç Ağaoğlu sözlerine böyle devam etti: "Yani şu çocuğun hakkından alıp ıstakoz yemek kendilerine ne kadar yakıştırıyorlar bilmiyorum ama kesinlikle ihtiyaç değil. İnsanlar lükse alıştırıldı aslında. Kendi lüksüne değil, onların lüksüne bizi alıştırdılar. İsraftan başka bir şey değil. Görüyorsunuz herkes aç ama onlar ıstakoz yiyorlar. Yapacak bir şey yok."

"Beddua ediyorum"

Mehmet Emin Çakıroğlu: "Vatandaşın durumunu görüyorsunuz değil mi? Sen oralarda yaşayacaksın, vatandaş sokaklarda perişan, alışveriş yerlerinin durumu ortada. Yani bu iktidara söyleyecek hiçbir sözüm yok. Ben de emekliyim ama ben Hollanda'dan emekliyim. Her zaman oraya dua ediyorum. Bunlara da tam beddua ediyorum."

Cemal isimli vatandaş: "Parası olan adamlar işte öteden beri zenginleşmek için milletvekili oluyorlar. Onlar harcarlar. Keyifleri yerinde. Bizim gibi 10 bin lirayla geçinen insanlar değil. Bizi düşünen yok. Açlıktan ölüyoruz. Yani düzen bu. Bu düzenin değişmesi lazım. Bunların bitmesi lazım. Israf çok. İsrafı keseceğiz diyorlar ama alabildiğine fazlalaşır. Zaten kemerlerimizi sıkıyoruz. Bakın 10 tane düğüm açmışım buraya. Artık kemer sıkacak bir şey kalmadı. Kemer sıka sıka 75 kilodan düştüm 60 kiloya. Ne yapalım yani? Halk mesajını verdi. Bunun değişmesi lazım."