Gündem

Sivas Katliamı davasının avukatından "af" tepkisi: Burada bir insanlık suçu var

07 Eylül 2023 08:02

Madımak katliamı davasının avukatlarından Şenal Sarıhan, “Bu sanıklar hiç tanımadıkları insanlara şeriat istemi gerekçesiyle saldırdılar. Burada bir insanlık suçu var” tepkisini gösterdi.

Sivas’ta 33 aydın ve iki otel görevlisinin katledildiği Madımak katliamı davasında idam cezasına çarptırılan, cezası daha sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilen Hayrettin Gül’ün kalan cezası, “sürekli hastalık” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı kararıyla affedilen ilk isim Gül değil. Erdoğan, bir diğer Madımak faili Ahmet Turan Kılıç’ın kalan cezasını da yine “sağlık sorunları” gerekçesiyle 2020’de kaldırmıştı. Gül ve Kılıç’ın yanı sıra 2000 yılında tutuklanan, üç kişiyi işgenceyle sorgulayıp öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapise çarptırılan Hizbullah sanığı Mehmet Emin Alpsoy’un da Mayıs 2023’te “kocama hali” gerekçesiyle cezası affedildi.

Kararı Cumhuriyet’e değerlendiren Madımak katliamı davasının avukatlarından Şenal Sarıhan, idam cezası alan dokuz kişinin ise hala yurtdışında olduğunu ve teslim edilmedikleri bilgisini verdi. Sarıhan, “Bu sanıklar hiç tanımadıkları insanlara şeriat istemi gerekçesiyle saldırdılar. Burada bir insanlık suçu var. Bu kararla Erdoğan çifte satandart uyguladı” tepkisini gösterdi.


TIKLAYIN - Erdoğan, af yetkisini ikinci kez Sivas katliamı hükümlüsü için kullandı: Hayrettin Gül'ün ömür boyu hapis cezası kaldırıldı

TIKLAYIN - Erdoğan Madımak failini affetti, sosyal medyada tepki yağdı: Sivas'ta ölen her bir can için bir sene bile yatmadı