Medya

Sınır Tanımayan Gazeteciler'den RTÜK'ün uyarısına tepki: Online haberciliği de hedef alabilecek karanlık bir döneme işaret ediyor

04 Temmuz 2023 11:20

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) temsilcisi Erol Önderoğlu, RTÜK'ün dijital platformlara yönelik uyarısına tepki gösterdi. 

Dün yapılan açıklamada RTÜK’ün, internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık alanında içerik denetimlerine hız verdiği, izleme uzmanlarınca bahse konu platform yayınlarının dikkatle takip ettiği vurgulandı. Son dönemde bu platformlara ilişkin çokça şikayet alındığı, bu platformlarda son zamanlarda fazlaca yayıncılık ilkelerinin ihlal edildiği kaydedilen açıklamada, gerekli hallerde “en ağır müeyyidelerin uygulamasından çekinilmeyeceği” belirtildi. RTÜK’ün kırmızı çizgilerinin sıralandığı açıklamada, milli güvenlikten taviz vermeyen Kurul’un yayınlarda terör ve terör propagandası ile, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine olumsuz etki edebilecek yayın içeriklerine asla müsaade etmeyeceği kaydedildi.

TIKLAYIN - RTÜK, 'kırmızı çizgilerini' paylaştı

RTÜK'ün uyarısını değerlendiren RSF temsilcisi Erol Önderoğlu, "RTÜK Başkanı Şahin’in bu uyarı ve tehdidine onca ifade özgürlüğü mecrası ve alanını sığdırması online haberciliği de hedef alabilecek karanlık bir döneme işaret ediyor olsa gerek. Bu mesaj kültürel yaratıcılığı hedef alan çok boyutlu bir saldırıdır" dedi. 

TIKLAYIN - Mustafa Balbay: RTÜK’ün bildirisi, dijital mecralar için çok sert bir sürecin başladığının yazılı habercisi