Dünya

Sınavda öğrencisini vuran öğretmen tutuklandı

07 Mart 2024 09:27

T24 Dış Haberler

Bangladeş'te bir tıp fakültesindeki öğretim görevlisinin, sınıfta bir öğrenciyi vurduğu iddia edildi.

Raihan Şerif isimli öğretim görevlisi olayın meydana geldiği tıp fakültesi öğrencilerinin protestosunun ardından açığa alınarak tutuklandı. Yaralı öğrenci ameliyata alınarak hastanede tedavi altına alındı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Bangladeş'in kuzeybatısındaki bir tıp fakültesinde okuyan 23 yaşındaki Arafat Amin Tomal, sözlü sınava girerken Dr Şerif ile tartıştı. Sınav sırasında Dr. Şerif'in bir silah çıkarıp öğrenciye doğrulttuğu ve onu sağ dizinden vurduğu iddia edildi.

Bangladeş gazetesi Daily Star'ın polise dayandırdığı haberine göre, merminin Amin'in pantolonunun cebindeki cep telefonuna isabet ettiği ve bu sayede hayati tehlike oluşturan yaralanmalardan kurtulduğu bildirildi. İddia edilen olay yaşandığında sınıfta 45 öğrenci bulunuyordu. Öğretim görevlisini bir odaya kilitleyen öğrencilerin polisi aradığı belirtildi. 

Polis yaptığı açıklamada, Dr Şerif'in "öğrenciyi yasadışı tabancayla vurduğunu" söylerken, silahının yanı sıra çantasında buldukları ikinci bir tabanca, 81 mermi, 4 şarjör, 2 bıçak ve 10 hançer ele geçirildiğini söyledi.