Ekonomi

Şimşek'in kumpirine yüzde 131 zam geldi

Aynı fast-food restoranında zamların ardından sebzeli kumpirin fiyatı 185 liraya kadar çıktı

05 Mart 2024 06:28

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Ankara’da bir alışveriş merkezindeki (AVM) restoranda yediği kumpire de zam geldi. Şimşek göreve geldiğinde 80 TL olan sebzeli kumpirin fiyatı, yüzde 131’lik artışla 185 TL oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından dün açıklanan verilere göre, yıllık tüketici enflasyonu yüzde 67.07 olurken, gıda enflasyonu ise yüzde 71’i aştı. Hayat pahalılığı vatandaşın gündemindeki yerini korurken, Bakan Şimşek’in göreve yeni geldiğinde yediği kumpir bir kez daha gündem oldu.

Sözcü’den Cem Yıldırım’ın haberine göre, Şimşek’in Ankara’daki Panora Alışveriş Merkezi’nde sebzeli kumpirin fiyatı 80 liraydı. O tarihten bu yana Şimşek fiyat istikrarını yeniden sağlamak için birçok adım attı ancak kumpir fiyatlarındaki yükseliş hız kesmeden devam etti. Panora Alışveriş Merkezi’ndeki Kumpirevi geçen sürede kumpir fiyatlarına yüzde 131.2 oranında zam yaptı. Zamların ardından sebzeli kumpirin fiyatı da 185 liraya kadar çıktı.

Kumpirevi adlı fast-food restoranında artık çift sosisli karışık kumpir 220 liraya, ekstra karışık kumpir 270 liraya, ton balıklı kumpir 200 liraya, köfteli kumpir ise 200 liraya satılıyor. En pahalı kavurmalı kumpir de 245 lira oldu.