Dünya

Şili'nin eski Cumhurbaşkanı Sebastián Piñera helikopter kazasında öldü

Üç günlük yas ilan edildi

07 Şubat 2024 07:45

T24 Dış Haberler

İki dönem görev yapan ve aynı zamanda milyarder bir iş adamı olan Şili'nin eski başkanı Sebastián Piñera, 74 yaşında helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Güneydeki Lago Ranco kasabası yakınlarındaki bir göle düşen uçaktaki diğer üç kişinin hayatta olduğu bilgisi paylaşılırken, kendi helikopteri ile uçan Piñera'nın kaza sırasında pilotun kendisi olduğuna dair resmi bir açıklama gelmedi.

Ulusal yas ilan edildi ve Latin Amerika'da anma törenleri düzenlendi. Muhafazakar politikacı, 2010'dan 2014'e kadar olan ilk döneminde hızlı ekonomik büyüme kaydetmişti.

Gabriel Boric, üç günlük yas ve devlet cenazesi töreni ilan ederek Piñera'ya sıcak bir saygı duruşunda bulundu. 

Boric, "Hepimiz Şili'yiz ve bunu hayal etmeli ve birlikte inşa etmeliyiz. Sebastián Piñera, 11 Mart 2018'de ikinci başkanlık dönemine başladığında bunu söylemişti. Bu zor günlerde ailesine ve sevdiklerine kocaman sarılıyoruz" dedi. 

Arjantin'in eski muhafazakar Cumhurbaşkanı Mauricio Macri, Piñera'nın ölümünün "yeri doldurulamaz bir kayıp" olduğunu ve kendisinin "büyük üzüntü" hissettiğini söylerken, Kolombiya'nın eski muhafazakar başkanı Iván Duque, arkadaşının ölümü nedeniyle büyük üzüntü hissettiğini söyledi.