Gündem

Sigorta şirketinin riskli bulduğu bölgede, 17 madencinin cenazesi çıkarıldı

26 Nisan 2023 11:30

Amasra'da 43 madencinin öldüğü kazadan 35 gün önce sigorta şirketi inceleme yaptı. Bir bölgeyi riskli bulan şirket, revizyon istedi. Şirketin işaret ettiği noktadan 17 madencinin cenazesi çıkarıldı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde 14 Ekim 2022'de meydana gelen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocağında 43 madencinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberineg göre; 2015'te yapılan değişiklikle madenciler için yaptırılması zorunlu hale getirilen ferdi kaza sigortası için 9 Eylül 2022'de inceleme yapan sigorta şirketi, gördüğü yüksek risk nedeniyle revizyon yapması için maden işletmesine süre verdi.

Şirketin raporundan 35 gün sonra ise patlama yaşandı. Patlamada ölen 43 işçiden 17'sinin cenazesi, sigorta şirketinin raporunda riskli bulunan bölgeden çıkarıldı.

Raporda, ferdi kaza sigortasının yapılamayacağına oy birliğiyle karar verildiği belirtilerek, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bağlı Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesesi'ne yasal süre verildiği ifade edildi.