Dünya

Sienna Miller: Başrolü paylaştığım erkekle aynı maaşı isteyince yapımcı bana 's.ktir git' dedi

04 Kasım 2022 12:13

T24 Dış Haberler

Britanyalı oyuncu Sienna Miller, birkaç yıl önce ünlü bir Broadway yapımcısının kendisine oynayacağı rol için erkek başrolün yarısından az para teklif ettiğini, bu yüzden de kavga ettiklerini anlattı. 

British Vogue'a konuşan oyuncu, "Yapımcı bana başrolü paylaşacağım erkeğin haftalık olarak alacağının yarısından az maaş teklif ettiğini ifade etti. 

Miller, "Çok güçlü bir isim olan bu yapımcıya konunun para değil; adillik ve saygı olduğunu ifade ettim. Kararlarından dönüp 'Tabii' diyeceklerini düşünüyordum" diye konuştu.

Yapımcının talebe beklediği gibi yaklaşmadığını belirten Miller, bunun yerine kendisine "o zaman s.ktir git" dediğini aktardı. 

"Kaba olmak istemediği" için yapımın adını paylaşmayan Miller, kariyerinde iki Broadway oyununda yer aldı: 2009'da  After Miss Julie ve 2015'te Cabaret.

Olaydan sonra ilk olarak "kendini çok kötü hissettiğini ve utandığını" söyleyen Miller, tartışmanın kariyeri için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti: "Yaptığım iş için aynı ödemeyi almak benim hakkım". 

Miller, son zamanlarda sektörde eşit maaş konusunda ilerleme kaydedildiğini söylerken, 2019 yılında 21 Bridges  filminde aynı parayı almaları için Chadwick Boseman'ın maaşının bir bölümünü kendisine verdiğini ifade etti.