Politika

Sezai Temelli hakkında 'TCK 301'den soruşturma başlatıldı

06 Ekim 2023 18:09

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yeşil Sol Parti Milletvekili Sezai Temelli hakkında re'sen soruşturma başlattı. Temelli ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında olduğu 4 vekil hakkındaki dokunulmazlık fezlekeleri de 2 Ekim günü Meclis'e sevk edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, eski HDP Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Muş Milletvekili Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

Temelli'nin dün yaptığı basın açıklamasında sarf ettiği sözlerin ardından TCK'nın 301. maddesi gereğince soruşturma başlatıldığını duyuran Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasında, şöyle denildi:

"28. Dönem Milletvekili Sezai Temelli'nin; Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin 05.10.2023 tarihinde basına yaptığı açıklamaların 5237 Sayılı TCK'nun 301. maddesi kapsamında suç unsuru içerdiği değerlendirildiğinden, adı geçen milletvekili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca re'sen soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Temelli ne demişti?

Temelli, katıldığı bir televizyon programında Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Irak'ın kuzeyi ve Suriye'deki PKK/YPG'ye ait tüm tesislere düzenlediği operasyonlar ile hava harekâtları hakkında,  "Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor. Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır" diye konuşmuştu. 

Fezlekeleri Meclis'e sevk edilmişti

Yeşil Sol Parti Milletvekili Sezai Temelli ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun da aralarında olduğu 4 vekil hakkındaki dokunulmazlık fezlekeleri, 2 Ekim günü Meclis'e sevk edilmişti. Meclis Başkanlığı, tüm dosyaları Karma Komisyon’a sevk etmişti.