Yaşam

Serkan Altuniğne, Bobo’yu anlattı: Herkes kendinden bir parça buluyor

"Bir çizgi film projemiz var"

10 Şubat 2019 11:30

Ünlü karikatürist Serkan Altuniğne, son günlerde daha da popüler olan Bobo karakterini anlattı.  Altuniğne, herkesin Bobo’dan bir parça bulduğunu söylerken karakterin çizgi film olarak da sevenlerinin karşısına çıkacağını duyurdu.

Milliyet’ten Buket Aydın’a konuşan Altuniğne’nin açıklamalarından bir kısım şöyle:

- Neden Bobo’nun maceralarını bu kadar bekler olduk, niye bir kitlede bu kadar bağımlılık yarattı?

Sanırım insanlar Bobo’da biraz kendilerini buluyorlar. Yani küçük kurnazlıklar yapmaya çalışan ama beceremeyen, arkadaşlarına koşulsuz güvenen, onlar ne derse inanan, hesapsız, naif insanların çoğunluğu... İyi, naif, sevgi dolu olmayanlar da var ama hala iyi insanların sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla herkes kendisinden bir parça buluyor gibi geliyor bana Bobo’da. Bobo bir köpek ama tam da köpek değil; zaman zaman hepimiz gibi davranıyor. Bobo’nun her koşulda mutlu olması da insanları pozitif etkiliyor.

- Sosyal medyada karikatürleri takip ederken keşke büyükler için çizgi film olsa Bobo diye içimden geçiriyorum. Bir çizgi film projeniz olur mu ilerleyen zamanda? 

Birçok insan Bobo maceralarının altına yazdı bunu. Yalnız değilsiniz yani. Bir çizgi film projemiz var. Çizmeye de başladım. Tabii zaman alıyor, alacak. Çok uzun filmler değil 1,5 – 2 dakikalık bölümler halinde yayınlamaya başlayacağım. Özgün müziğini Cenk Turanlı ve Emre Kula yapıyorlar. Gökhan Alpak da bana destek atacak animasyon aşamasında. Bakalım, güzel olacak sanırım.

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın.