Gündem

Şenyaşar ailesi, Adalet Bakanlığı binasına alınmadı

Şanlıurfa Suruç'ta 14 Haziran 2018'de eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Yeşil Sol Parti Milletvekilli Ferit Şenyaşar, Ankara’da Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor

02 Ağustos 2023 15:25

Yeşil Sol Parti (YSP) Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile annesi Emine Şenyaşar, polis engellemesine rağmen gittikleri Adalet Bakanlığı'ndan içeri alınmadı.

Adalet Nöbeti'ni Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan Şenyaşar ailesi, yetkililerle görüşmek için gittikleri Adalet Bakanlığı binasına alınmadı. 

Bugün bir kez daha Meclis’in Dikmen kapısından Adalet Bakanlığı’na yürümek isteyen Şenyaşar ailesi, sık sık polisler tarafından engellendi. Polis engelini aşan aile, Adalet Bakanı ile görüşme talebinde bulundu. Ailenin talebini reddeden yetkililer, ailenin binaya girmesine müsaade etmedi. Şenyaşar ailesi bunun üzerine tekrar Meclis’e giderek bekleyişlerini sürdürdü. 

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018’de eski AKP milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar, saldırılardan yaralı kurtulan oğlu YSP'li Ferit Şenyaşar’la birlikte 9 Mart 2021’de adliye önünde adalet nöbeti eylemi başlatmıştı. Aile, şimdi Ankara’da Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor.