Gündem

Selden etkilenen Borçkalı esnaf: Gerekli önlemler alınabilirdi, yıkılan duvarda hiç demir yoktu

"Borçka'da her sene bir sel felaketi yaşıyoruz"

09 Şubat 2024 14:33

Artvin’in Borçka ilçesinde önceki günlerde etkili olan yoğun yağış nedeniyle İçkale Deresi’nin debisi artınca, ilçede birçok nokta sular altında kaldı. Taşkın sırasında bir camiyi su bastı, mahsur kalan cemaat ekipler tarafından kurtarıldı.

"Her sene aynı şeyi yaşıyoruz"

Selden etkilenen Borçka Yeniyol Mahallesi esnafı Aydemir Çakmak: "Gece saat 11- 12 gibi yukarıda bulunan ırmaktan gelen su betonu patlatınca oluşan sel yoldan gelerek mahallemizi bastı. Bu Artvin Borçka’nın kaderi, her yıl patlıyor. Gündoğdu ve bu Yeniyol Mahallesi’nde sürekli su patlamaları oluyor ve biz her sene yaşıyoruz bu sel felaketlerini. Bundan kaçamıyoruz. Yetkililere talebimiz, ne yapalım Allah'tan gelen bir şey ama yine de önlemler alınabilirdi. Oradaki duvarda hiç demir yok, inanın duvarın içinde küçük bir demir parçası yok. O duvar daha sağlam olabilirdi" dedi.

"Beklentinin çok üzerinde bir yağış aldık"

iki gün boyunca yağmurun kesintisiz yağması sonucu vadilerde bulunan derelerin büyüdüğünü belirten Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan ise şunları söyledi: "Böyle olunca özellikle bu bölgede bakın bu yukarıdan gelen dere bu tarafa basınca buradaki duvarı yıkarak yol boyunca giderek Kasacılar denen mevkide caminin bulunduğu alanda hem camiyi ve orada bulunan iş yerlerini su bastı. Bugün de burada devletin bütün güçleri burada ve çalışmalar yapıyor. Şehir merkezinde altyapıda ve üstyapıda hasarlar var ve mahalle yollarında hasarlar var ve gerekli hasar tespitlerini yaptık bitirdik. İlgili yerlere bildireceğiz ve bugün de bütün kurumlar burada olacak çalışmalarımıza devam edeceğiz."