Dünya

Seks partisi düzenleyen Katolik rahip, doz aşımına uğrayan bir adam için gelen sağlık görevlilerini içeri sokmadı

11 Nisan 2024 09:52

T24 Dış Haberler

Polonya'da bir adamın aşırı dozda erektil disfonksiyon hapı aldığı bir seks partisine evinde ev sahipliği yapan Katolik bir rahip hapse atıldı.

Peder Tomasz Zmarzły, bir seks işçisinin de katıldığı partiye ev sahipliği yaparken her şeyin kontrolden çıkmasıyla polis çağırıldı. 

Pederin kilise tarafından kendisine tahsis edilen dairede verdiği partide, doz aşımına uğrayan bir konuğun yere yığıldığı belirtildi. 

Sağlık ekiplerini aramaya çalışan konuklarını sokağa atan din görevlisi, olay yerine gelen sağlık görevlilerini de içeri almayı reddetti. Bilinçsiz ve kritik halde bulunan adam hastaneye kaldırıldı. 

Bir kaynak, yerel Gazeta Wyborcza gazetesine şunları söyledi: "Etkinlik din adamları tarafından organize edildi ve tamamen cinsel amaçlıydı. Katılımcılar cinsel güç hapları aldılar" 

Peder Tomasz tutuklandı ve seks partisi haberlerinin yayılmaya başlamasının ardından din görevliliğinden ihraç edildi.

Peder, Polonya gizlilik yasaları nedeniyle resmi olarak sadece "Tomasz Z" olarak tanımlandı, ancak Daily Mail din adamının ismini "Peder Tomasz Zmarzły" olarak açıkladı.

Yapılan kapalı duruşmada din adamı, cinsel suçlar, uyuşturucu temin etmek ve can kaybı ya da ciddi bedensel zarar tehlikesi altında olan bir kişiye yardım etmemek suçlarından 18 ay hapse mahkum edildi.

Din adamının, ayrıca mağdura 15 bin zloti (3 bin euro) ödemesine karar verildi.