Gündem

Seçimden önce açılan Cumhuriyet Kulesi'nin içi görüntülendi: İçinin yapılı olmadığı görüldü

20 yılı aşkın sürede tamamlanan kulenin temeli, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 18 Temmuz 2003 tarihinde atılmıştı

27 Mart 2024 17:44

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok’un geçen hafta açılışını yaptığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin içi görüntülendi. 21 yılın ardından açılan yapının içinin durumu dikkat çekti. Kuledeki parçalanan tavan malzemesinin zemine düştüğü ve gerekli tadilatın yapılmadığı görüldü.

Seçim öncesi açılışı yapılan ve Ankara Keçiören'de 21 yıldır tamamlanması beklenen Cumhuriyet Kulesi'nin içi fotoğraflandı. Kulenin tavan kısmının parçalandığı görüldü. Kulede önceki gün de asansör durmuş, vatandaşlar asansörde mahsur kalmıştı.

Fotoğraf: Cumhuriyet

20 yılda tamamlandı

Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin temeli 2003’te atıldı. İlk ihale ise 2019’da gerçekleşti. Cumhuriyetin ilk yüzyılı için yapılması hedeflenen kule, cumhuriyetin 2. yüzyılına sarktı. Kule için 4 ihale yapılırken, yapım maliyeti için 350 milyon TL’yi geçen masraf yapıldı.