Seçim 2024

Seçim yarışının nefes nefese yaşandığı iller

İl bazında en az farkın yaşandığı il Ardahan oldu

01 Nisan 2024 08:29

Türkiye 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Bazı illerde seçim yarışı az farkla sonuçlandı. İşte nefes nefese seçim yarışı yaşanan bazı iller. 

Türkiye dün 81 ilde sandık başına giderek 5 yıl boyunca yönetimde kalacak yerel yöneticilerini seçti. CHP yüzde 37,74'le ilk parti konumunda bulunurken, 35 ilde de ipi göğüsledi. 

AKP'nin 24 ille ikinci parti olduğu seçimde DEM 10 il, MHP 8 il, YRP 2 il, İYİ Parti ve BBP 1'er il kazandı.

Nefes nefese yarışın yaşandığı iller

Artvin: CHP'nin adayı Bilgehan Erdem ile AKP'nin adayı Mehmet Kocatepe arasındaki kıyasıya yarış 274 oy farkla Erdem lehine sonuçlandı.

Ardahan: CHP'li Faruk Demir ile AKP'li Yunus Baydar'ın yarıştığı kent 174 oy farkla CHP lehine el değiştirdi.

Kırklareli: CHP'nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile MHP'nin adayı Derya Bulut'ın yarıştığı Kırklareli'nde de çarpıcı sonuç ortaya çıktı. Seçim yarışında 403 oy farkla ipi göğüsleyen MHP'li Derya Bulut oldu.

Bitlis: Güneydoğu Anadolu bölgesinde AKP'nin kazandığı iki ilden biri olan Bitlis'te de kıl payı bir fark vardı. AKP Nesrullah Tanğlay'la girdiği yarışı DEM'in adayı Mehmet Nezir Karabaş'ın 198 oy önünde tamamladı.

Bayburt: Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'nin adaylarının yarıştığı Bayburt'ta da yarış küçük bir farkla sona erdi. Geçmişte AKP'nin en yüksek oy oranlarına ulaştığı Bayburt'u AKP'nin adayı Mete Memiş MHP'nin adayı Hükmü Pekmezci'ye karşı 226 oy farkla kazandı.

Kütahya: Kıyasıya yarışın yaşandığı kentlerden biri de Kütahya oldu. CHP'nin adayı Eyüp Kahveci ile MHP'nin adayı Alim Işık arasındaki yarışı 726 oyla Kahveci önde bitirdi.