Gündem

Seçil Erzan’ın mesajları çıkmaya devam ediyor: Kuzeni için 2 milyon lira kredi talep etmiş

"Günaydın Yaşar, buradan yazmak istedim"

01 Mart 2024 08:42

Yüksek getirili gizli fon vaadiyle aralarında ünlü futbolcuların da olduğu 21 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın telefonlarında yapılan incelemelerin sonuçları raporlara yansımaya devam ediyor. Son olarak Erzan'ın, Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz’den kuzeni Tanın Yılmaz için 2 milyon lira kredi istediği ortaya çıktı.

Vergi kaçırmak için kayıtlarda farklı gösterildi iddiası

Bilirkişi raporundaki yazışmalara göre, Seçil Erzan'ın 19 Ekim 2021'de Denizbank Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz ile yaptığı görüşmede, kuzeni Tanın Yılmaz adına 2 milyon lira kredi çıkarılması talebi öne çıktı. Mesajlarda, Yılmaz'ın adına kayıtlı olmayan bir şirketin aslında ona ait olduğu, ancak vergi kaçırma amacıyla resmi kayıtlarda farklı gösterildiği belirtildi. Erzan, Şahingöz'e şirketin karmaşık yapıda olduğunu ve vergi kaçırma amacıyla hukuk danışmanı tarafından özel olarak kurulduğunu aktardı. Ayrıca, Yılmaz'ın avukatının, durumun resmi olarak kaydedilmesinin kendilerini tehlikeye atacağını söylediği mesajlar da rapora yansıdı.

Kuzeni için kefil olmak istedi

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, Bölüm Müdürü Yaşar Şahingöz, Seçil Erzan'ın kredi talebine ilişkin mesajlarına, Tanın Yılmaz'ın resmiyette sunabileceği bir gelirin olmadığını belirterek cevap verdi.

Erzan'ın ısrarlarına rağmen Şahingöz, kredi değerlendirme sürecinin bu durumda problemli olacağını ifade etti. Erzan, kuzeninin kredi ile ilgili tüm yetkilere sahip olduğunu savunarak konuyu ilerletmeye çalıştı. Bilirkişi raporuna göre, Erzan'ın Şahingöz'e, kuzeninin krediyi bir ayda ödeyebileceği, şahsi hesabında yeterli mevduatın olduğu, şirketteki nakit akışının ve tam yetki belgesinin önemli olduğunu belirten mesajları da yer aldı.

Erzan, yüzlerce yılla yargılanıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan dava kapsamında "özel belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu yargılanan Seçil Erzan ile "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapisleri istenen diğer 6 şüphelinin İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılamaları devam ediyor. Davanın 3. duruşması 8 Mart'ta görülecek.