Spor

Schumacher'in rekorlarını, onun kırmızı arabasıyla kırmaya çalışacak: Lewis Hamilton, 2025'te Ferrari'ye katılmayı kabul etti

Hamilton, bu sezon son kez Mercedes için yarışacak

Hamilton, kariyerinin en sıkı rekabetlerinden birini Ferrari pilotu Vettel'le yaşadı. Vettel'in Ferrari'ye geçtikten sonra şampiyonluğa yaklaştığı anlar olsa da, Mercedes ve Hamilton son kulvarda hep bir adım önde kalmayı başardı

02 Şubat 2024 07:34

T24 Spor/Dış Haberler

Formula 1 tarihinin en sürpriz anlaşmalarından birinde, Michael Schumacher'le birlikte 7 dünya şampiyonluğu olan tek pilot Lewis Hamilton, yıllarca karşı otomobilde rekabet ettiği Ferrari'ye katılmayı kabul etti. 

Britanyalı pilot, Scuderia Ferrari'yle imzaladığı sözleşme doğrultusunda bu sezon sonunda Mercedes'ten ayrılıp kırmızı tulumu giyecek. 2024, 2013'ten bu yana Mercedes için yarışan 39 yaşındaki pilotun Mercedes'teki 12. ve son sezonu olacak. 

Hamilton, "bu kararın hayatında yaptığı en zor seçimlerden biri olduğunu ancak doğru şeyi yaptığını düşündüğünü" söyledi. 

"Mercedes 13 yaşımdan beri hayatımın bir parçası" diyen Hamilton, "Burası büyüdüğüm yer, o yüzden ayrılmak hayatımda verdiğim en zor kararlardan biri oldu. Ancak şimdi doğru olan benim bu adımı atmam ve yeni bir meydan okumayla yüzleşmek için heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

Mercedes'e Hamilton'la aynı sene katılan ve onunla yakın bir dostluk kuran takım patronu Toto Wolff, "Lewis her zaman Mercedes tarihinin önemli bir parçası olacak. Ancak bir gün işbirliğimizin doğal olarak sona ereceğini biliyorduk ve o gün artık geldi. Lewis'in yeni bir meydan okuma arama kararını kabul ediyoruz. Kendi geleceğimiz için değerlendirmekte olduğumuz fırsatlar bizi heyecanlandırıyor" diye konuştu.  

Ferrari ise yılın transferini basit bir açıklamayla duyurdu: "Takım açıklaması: Scuderia Ferrrari, Lewis Hamilton'ın 2025'te çok yıllı bir kontratla takıma katılacağını duyurmaktan mutluluk duyar".

Hamilton, kariyeri boyunca 103 yarış kazandı ve 7 kez dünya şampiyonu oldu. Bu şampiyonlukların 6'sı, Mercedes'in "yenilmez denilen otomobili" yarattıkları 2014-2020 döneminde geldi. Britanyalı pilot, ilk şampiyonluğunu 2008 yılında McLaren'le almıştı. 

Yeni anlaşmayla birlikte Formula 1 tarihinin şampiyonluk sayısı olarak en başarılı iki pilotu da Ferrari için yarışmış olacak. 7 şampiyonluğu buluna Schumacher, Ferrari kokpitinde efsane olduktan sonra kısa bir ara vermiş ve Mercedes'in yolunu tutmuştu. Hamilton ise kariyerinin son yıllarında Schumacher'le paylaştığı rekoru onun kırmızı otomobilinde kırmaya çalışacak. 

Formula 1 2024 sezonu, 2 Mart'ta Bahreyn'de başlayacak.