Gündem

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

sonuçlara göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Yeniden Refah Partili Mehmet Kasım Gülpınar kazandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Mehmet Kasım Gülpınar ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

01 Nisan 2024 13:49

Şanlıurfa'da 1 milyon 251 bin 37 vatandaş 5 yıl boyunca görev yapacak olan yeni yerel yönetimleri belirlemek için bugün sandığa gitti. Yeniden Refah Partili Mehmet Kasım Gülpınar sonuçlara göre Şanlıurfa'da belediye başkanı oldu. Sonucun belli olmasının ardından Mehmet Kasım Gülpınar ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar kimdir?

Mehmet Kasım Gülpınar kimdir? 

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Gülpınar, öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık yaptı.

24. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Gülpınar, TBMM'de çeşitli görevlerde bulundu. Gülpınar, 25. 26. ve 27. dönemlerde de AK Parti'den TBMM'deki görevlerine devam etti.

İyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN