Gündem

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnsani Yardım Vakfı’yla protokol imzaladı

“Çocukların siyasal İslamcı yapıların istismarına açılması kabul edilemez”

28 Aralık 2023 07:22

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “tarikat ve cemaatlerle protokol” çıkışının ardından İslamcı kimliğiyle bilinen İHH ile yeni protokol imzalandı. Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, “Daha reşit olmayan çocukların siyasal İslamcı yapıların istismarına açılması, cep harçlıklarına kadar göz dikilmesi kabul edilemez” dedi.

25 Aralık’ta Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İslamcı kimliği ile bilinen İnsani Yardım Vakfı’yla (İHH) ve iktidara yakın Memur-Sen’le protokol imzaladı. Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Memur-Sen Sakarya Başkanı Murat Mengen, Sakarya İHH Başkanı Hasan Engin Sezer; birim yöneticileriyle müdürümüz Ebubekir Savaşçı’yı ziyaret ederek müdürlüğümüz işbirliğiyle düzenlenecek ‘Filistin’e Yardım Kermesi’ne yönelik işbirliği protokolü imzaladılar” dendi.

TIKLAYIN - Bakan Yusuf Tekin: Sizin 'tarikat' dediğiniz bizim 'STK' dediğimiz yapılarla bizim protokolümüz var; çocukların dağa çıkmasını engelliyorlar

"Bakanlık eliyle adeta çocuklarımız araçsallaştırılmaktadır"

Cumhuriyet’e konuşan Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, “Bakan Tekin’in Meclis kürsüsünde yaptığı açıklama hafifletilmiş bir itiraf olduğu kadar bir meydan okumadır. Protokollerin büyük bir çoğunluğunda tarikat ve cemaat uzantılı yapılar vardır. Bakanlık eliyle adeta çocuklarımız araçsallaştırılmaktadır” dedi.

“Yurt dışındaki cihatçı örgütlere yardım yaptığı iddialarıyla defalarca gündeme gelen İHH..."

Özbay, “Yurt dışındaki cihatçı örgütlere yardım yaptığı iddialarıyla defalarca gündeme gelen İHH ile de protokoller yapmaya devam ediyor. Çocukları korumak vatanı korumaktır. Tüm velilerimizi çocuklarını yakından takip etmeye davet ediyorum. Anlaşılan o ki yalnızca tarikat ve cemaatlerden değil bakanlıktan da korumamamız gerekecek” diye konuştu.

"Çocukların siyasal İslamcı yapıların istismarına açılması kabul edilemez"

Özbay, “Daha reşit olmayan çocukların siyasal İslamcı yapıların istismarına açılması, cep harçlıklarına kadar göz dikilmesi kabul edilemez. Ayrıca bu tür protokollerle öğretmenler üzerinde de baskı oluşturulmakta bu durum da hukukla bağdaşmaz. Milli Eğitim Bakanlığı, gerici yapılarla bu tür protokol imzalamak yerine halktan toplanan vergileri halkın çocuklarına el uzatmalı, yani işini yapmalıdır. Çocuklarımızı araçsallaştırmaktan, tarikat ve cemaatlerin potansiyel müridi olarak görmekten vazgeçmeli” diyerek açıklamasını sonlandırdı.