Gündem

Sahte diş doktoru skandalı: Hastaya kızdı, dişlerini çekti, ilaç yazdı!

görsel temsilidir

27 Kasım 2023 09:00

Ağrısı nedeniyle gittiği dişçide dört dişi çekilen Hakan Yıldırım’a müdahale eden kişinin aslında doktor değil temizlik görevlisi olduğu ortaya çıktı. Açılan davada kendisini diş doktoru olarak tanıtıp bir de Hakan Yıldırım’a “Sen bana işimi mi öğreteceksin” diyerek kızan Cemal Şenaslan, “diploması olmadığı halde diş hekimliğine ilişkin hasta tedavi etme” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, Hakan Yıldırım, diş muayenesi için kliniğe gittiğinde kendisini bir üniversitede öğretim görevlisi olarak tanıtan Cemal Şenaslan karşıladı. Muayene sonucu Cemal Şenaslan 4 dişinin çekilmesi gerektiğini söyledi. Hakan Yıldırım da apseli dişlerin çekilmesinin doğru olmadığını söylemesi üzerine sinirlenen Cemal Şenaslan’ın ‘Sen işimi bana mı öğretiyorsun’ diyerek tepki gösterdi. Ardından diş protezi yapma vaadiyle Hakan Yıldırım’a anestezi yaparak ön üstteki dört dişini çekti.

Hakan Yıldırım, verilen reçetede kaşe bulunmaması sebebiyle tekrar gittiği dişçi kliniğinde doktor İbrahim Levent Ç.’nin “Tedavini kim yaptıysa o yapsın kaşeyi, Cemal benim temizlikçimdir, akşamları gelip temizlik yapar” demesi üzerine mahkemeye başvurdu.

Müvekkilinin dişinin daha da kötüye gitmesi üzerine devlet hastanesinin acil servisine gittiğini dilekçesinde belirten Hakan Yıldırım’ın avukatı Oğuzhan Er, “Cemal Şenaslan hakkında, diplomasız olarak diş hekimliği mesleğini icra ettiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır” dedi.