Gündem

Şahintepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüme karşı nöbet sürüyor: "Karşılarında 40 kadındık, direnci kırabilselerdi elektriği kesmişlerdi"

Fotoğraf: Evrensel

06 Ekim 2023 23:58

İstanbul’da Başakşehir Belediyesine bağlı Şahintepe Mahallesi’nde, mahalleli kentsel dönüşüme karşı 100 günü aşkındır Çetinkaya ailesinin evinde nöbet tutuyor. Şahintepe'de kentsel dönüşüme karşı evlerinde nöbet tutulan Çetinkaya ailesinin elektriklerinin kesilmek istenmesine tepki gösteren mahalleli, evin önünden ayrılmayarak kesinti yapılmasını engelledi.

Evrensel gazetesinden Nisa Sude Demirel'in haberine göre, 23 Eylül’de tahliye süresinin dolmasının ardından bugün ekipler zabıta ve çevik kuvvet eşliğiyle elektrik kesintisi için geldi. Kentsel dönüşüm yetkisinin devredildiği Başakkent AŞ’nin Çetinkaya ailesinin evinin de bulunduğu adadaki yetkisi iptal edilmişti. Buna rağmen ekiplerin kesintiye gelmesine tepki gösteren mahalleliler, evin önünden ayrılmayarak kesinti yapılmasını engelledi.

"Direnişimizi sürdüreceğiz"

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi'nden Nagihan Kamçi bugün mahallede yaşananları anlattı. Ekipler geldiğinde mahallelinin organize bir şekilde birbirine haber verdiğini anlatan Kamçi, “İnsanlar bugün burada başına ne geleceğini gördü, gelen kolluk güçlerinin, belediye avukatının davranışlarını gördü. Bizi provoke etmeye çalıştılar, planlı ve kasıtlı bir şekilde geldikleri ortada” dedi.

‘Hukukun arkasından dolanarak’ işlem yapılmaya çalışıldığını ifade eden Kamçi, “Bugün halkın direncini gördüler. Karşılarında 40 kadındık. Direnci kırabilselerdi eğer kesmişlerdi elektriği ancak izin vermedik” diye konuştu.

Yaşananların hukuksuz olduğunun altını çizen Kamçi, “Başakşehir Belediyesinin avukatı son model arabasıyla geldi yanımıza, yalanlarını sıraladı. ‘Ben size belge göstermek zorunda değilim’ dedi. Her türlü hukuksuzluğu denediler. Kararlara uymuyorlar, mahkemeler sonuçlanmadan bir şey yapamazlar. Biz nasıl bekliyorsak onlar da bekleyecek” ifadelerini kullandı. Kamçi; bundan sonra da direnişlerini ve nöbetlerini devam ettireceklerini, kararlı olduklarını vurguladı.