Gündem

Şahan Gökbakar'dan Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirilmesine tepki: Nasıl, güzel mi bu düzen, keyifler yerinde mi?

23 Şubat 2023 23:58

Şahan Gökbakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 21 Şubat'ta Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirme kararına tepki gösterdi. Gökbakar, BTK'ya seslenerek "RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı. Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) erişimi engellediği Ekşi Sözlük, sosyal medyadan yaptıkları açıklamada, yetkililer ile görüştüklerini ve karara karşı tüm hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu. Sözlükten yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün yazısı ile alınan karara herhangi bir içeriğin dayanak gösterilmediği' kaydedildi. 

BTK'nın Ekşi Sözlük'e erişim engeli getirmesine tepki gösteren Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"BTK denen kurum kafasına göre, açıklama yapmadan internet sitesi kapatıyor. İstediği zaman sebep belirtmeden Twitter ve TikTok erişimini durduruyor. RTÜK, medya rezilliklerini görmeyip, iktidarı eleştiren hangi kanal varsa yazıyor cezayı.
 
Nasıl, güzel mi bu düzen? Keyifler yerinde mi?"