Sağlık

Sağlık Bakanı Koca'dan atama açıklaması

"Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede görevlerine başlayacak"

05 Mart 2024 12:47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sözleşmeli pozisyonlar için yapılan personel atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca, "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecek" ifadelerini kullandı.

Mülakat süreci olmadan yapıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, sağlık sektörüne yönelik personel alımlarına dair önemli bilgiler verdi. Koca, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirme sonuçlarının açıklandığını belirtti ve sözleşmeli pozisyonlar için 27 bin kişinin mülakat süreci olmaksızın atandığını ifade etti. "Yeni çalışma arkadaşlarımızın en kısa sürede görevlerine başlayacaklarını ve sağlık sistemimize güç katacaklarını" söyleyerek, bu atamaların hayırlı olmasını diledi.

Ayrıca, Bakan Koca Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) aracılığıyla yapılacak olan 8 bin işçi alımına da değindi. Alımların kura yöntemiyle, noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek çekiliş sonrası mülakatsız olarak tamamlanacağını belirterek, bu sürecin de çok kısa sürede tamamlanacağının altını çizdi.

"Kadro sayısında 9 bin artış oldu"

Aralık ayında gerçekleştirilen Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sorulan Koca, "Önümüzdeki günlerde ÖSYM'nin sınav sonuçlarını açıklamasını bekliyoruz. Bilindiği gibi son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Ayrıca yasa ile sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacak. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacak. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz" dedi. (DHA)