Spor

Sacha Boey'e İngiltere'den dev talip!

19 Aralık 2023 12:48

Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey'e Chelsea'nin talip olduğu iddia edilirken, 23 yaşındaki futbolcu için sarı kırmızılı kulübün kasasına 22 milyon sterlin girebileceği öne sürüldü.

Galatasaray'ın sağ beki Sacha Boey ile İngiltere'nin dev kulübü Chelsea'nin ilgilendiği ileri sürüldü. Premier Lig'de bu sezon beklentilerin gerisinde kalan ve 10. sırada yer alan Maviler, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmek istiyor.

İngiliz takımının takviye yapmak istediği ilk mevki ise sağ bek. Bu bölgede oynayan kaptan Reece James'in sakatlığı nedeniye sahalara geri dönmesi mart ayının ortalarını bulacak. Defansın sağı için kadroda bulunan tek alternatif 20 yaşındaki Fransız futbolcu Malo Gusto. The Sun'ın haberine göre; Chelsea sağ bek için ikinci bir Fransız belirledi ve Galatasaray'dan Sacha Boey'yi gündemine aldı.

Haberde 23 yaşındaki oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray formasıyla etkileyici bir performans sergilediği vurgulandı ve Boey için "Premier Lig'de işe yarayabilecek türden bir profile sahip" yorumu yapıldı.

Sarı kırmızılı futbolcunun, hem hücum hem savunma yönüyle etkili bir futbolcu olduğu belirtilirken, kademeye girme ve merkezdeki defans oyuncularına destek verme yeteneğiyle vatandaşı Gusto'dan üstün bir defans oyuncusu olduğu belirtildi.

Hızlı, güçlü, iyi bir oyun zekası ve öngörüsü de sergilediğinin altı çizilen Boey'in, Chelsea'ye tahmini maliyetinin 22 milyon sterlin olacağı iddia edildi. Ayrıca Fransız futbolcunun transfer edilmesinin Chelsea kadrosuna derinlik ve kalite katacağı da ifade edildi. (NTV Spor)