Gündem

Sabah yazarı Tuna: Z kuşağı gırtlaklarına kadar da "politikaya" batmış, siyasette büyüklerini aratmayacak kadar "yobazlar"

25 Ekim 2022 09:53

Sabah yazarı Salih Tuna, "Z kuşağı belki bir umut olabilir bu tıkanıklığa diye bakıyorsunuz. Öyle ya, jargonları, dilleri farklı. 'Aşko kuşko' gibi lakırdılar ediyorlar. Yazık ki yazık, siyasette büyüklerini aratmayacak kadar 'yobazlar.' Gırtlaklarına kadar da 'politikaya' batmışlar. Sanki memlekette ekstradan kutuplaşmaya ihtiyaç varmış gibi." düşüncesini dile getirdi.

Tuna yazısında, "Empati duyguları da mefluç olmuş. Oysa empati şart. Bu yaşta bile siyasetlerine karşı çıktığım politikacıların yerine kendimi koyduğum oluyor. İtiraf edeyim: Davutoğlu olmakta epey zorlandım!.. Kolay değil tabii. "Bir selam veririm bütün Anadolu ayağa kalkar" diyorsunuz, doğru dürüst selamınızı alan olmuyor. Yüzde 51 oy aldım diye hava atıyorsunuz, yüzde 1'lerde boğuşuyorsunuz. Akşener yerine kendimi koyarken "Ben başbakan olacağım" sözünde takılıp kaldım, ileriye geçemedim, bıraktım. Babacan olmak bir hobi olarak bile ilgimi çekmedi. Görünür olmadan iş çevirmek bana göre değil. Kılıçdaroğlu olmak çok keyifliydi. Hep yenilsen de yenildiğini hissetmiyorsun. Hatta daha güçlü hissediyorsun.Bir kez sevgili Kılıçdaroğlu oldum, çıkmakta zorlandım. Çok iyi geldi, tavsiye ederim." ifadesini kullandı.