Gündem

Sabah yazarı Tuna: Kılıçdaroğlu sadece CHP'lileri değil, AK Partilileri de ikiye böldü

13 Haziran 2023 09:48

Sabah yazarı Salih Tuna, seçimin ardından "genel başkanlık" tartışmalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'yi de ikiye böldüğünü öne sürerek, "Büyük çoğunluk tıpkı CHP'liler gibi Kılıçdaroğlu'nun istifasını dört gözle bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun kalmasından yana olan AK Partililer ise, "Bizi deli mi öptü, onunla hep kazanıyoruz nasılsa, kesinlikle kalsın..." yollu düşünüyorlar" dedi. 

Tuna, yazısında, CHP içerisinde yaşanan "genel başkanlık" tartışmalarıyla ilgili, "Kılıçdaroğlu CHP'yi adeta ikiye böldü. İstifadan yana olan güruh biraz daha ilginç. "Değişim" sözcüğünü illerinden düşürmüyorlar ama Kılıçdaroğlu'nun dışında değişmesini istedikleri herhangi bir şey yok. Tek ilkeleri kazanmak" değerlendirmesini yaptı.

"Sevgili Kılıçdaroğlu sadece CHP'lileri değil, AK Partilileri de ikiye böldü" diyen Tuna, "Büyük çoğunluk tıpkı CHP'liler gibi Kılıçdaroğlu'nun istifasını dört gözle bekliyor. Hayır, belirli argümanları yok. Duygusal tepki gösteriyorlar. Sanırım biraz da CHP'nin karışmasını istiyorlar. Kılıçdaroğlu'nun kalmasından yana olan AK Partililer ise, "Bizi deli mi öptü, onunla hep kazanıyoruz nasılsa, kesinlikle kalsın..." yollu düşünüyorlar. Ben mi? Ne istifasını istiyorum ne de kalmasını. Tabiri caizse, tam ortasındayım Kılıçdaroğlu'nun" ifadelerini kullandı.