Gündem

Sabah yazarı Övür: Kılıçdaroğlu'na, aday olması veya adayı belirlemesi için tam yetki verildi

“O toplantıda Kılıçdaroğlu'nu bile şoke eden bir önerinin daha konuşulduğu ileri sürüldü”

28 Şubat 2023 09:19

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP Parti Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması için de tam yetki verildiğini yazdı. 

Övür, yazısında, "Şimdi sıkı durun, önceki gün CHP Parti Meclisi toplantısında Kılıçdaroğlu'na, aday olması veya adayı belirlemesi için tam yetki verildi. Ancak o toplantıda Kılıçdaroğlu'nu bile şoke eden bir önerinin daha konuşulduğu ileri sürüldü: 'Seçimlerin ertelenmesi...' Ne kadar ilginç değil mi? Kılıçdaroğlu seçimlerin ertelenmemesini isterken, CHP'li birileri ertelenmesini istiyor. CHP kulisleri iki gündür bu öneriyle çalkalanıyor. Peki, kimden geldi bu öneri? Kulislerde konuşulanlara göre önerinin sahibi, İmamoğlu'na yakınlığıyla bilinen Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın..." ifadesini kullandı. 

Övür, şunları kaydetti:

"Peki, İBB'de çalışan Günaydın bu öneriyi getirerek neyi hedeflemiş olabilir? Soruya cevap veren bir CHP'li, Altılı Masa'da Akşener'in direnmesiyle bu öneri arasında bir bağ kurarak şöyle diyor: 'Bu çok sinsi bir hesap... Amaç seçimleri erteleterek İmamoğlu'na zaman kazandırmak. Böylece hem adaylık meselesi ertelenecek hem de CHP kurultay yapmak zorunda kalacak... Kemal Bey bu hesabı gördüğü için seçimlerin öne alınmasına bile destek verebilir...' Gördüğünüz gibi Altılı Masa çevresinde memleket meselesinden çok koltuk ve gelecek meselesi konuşuluyor."