Gündem

Sabah yazarı: İçinde DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet kelimelerinin geçmeyeceği bir parti kuracaklar

08 Haziran 2023 10:21

Sabah yazarı Salih Tuna, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağını iddia etti. Tuna, "'Yüce bilge', çözümü yeni parti kurmakta bulmuş. Kuvvetle muhtemel içinde DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet kelimelerinin geçmeyeceği bir parti kuracaklar" dedi. 

Tuna, bugünkü yazısında, "Yüce bilge, çözümü yeni parti kurmakta bulmuş. Kuvvetle muhtemel içinde DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet kelimelerinin geçmeyeceği bir parti kuracaklar. Ortada çok mühim bir sorun var: Hiçbir zaman sağcı olmadığını iddia ettiği için yüce bilgeye, "solcu muhafazakârlık" cuk oturur ya diğerleri. Tamam, Babacan için sorun olmaz... Görünür olmadan tam merkezinde yer alma özelliğinden dolayı sağdayken solda, soldayken de sağda bulunabilir. Onda bu yetenek ziyadesiyle var.
Peki Karamollaoğlu'na bu yaştan sonra "solcu muhafazakârlığı" nasıl oturtacağız?" ifadelerini kullandı. 

"Kaldı ki Babacan, Karamollaoğlu ve Gültekin Uysal, yüce bilgenin, "toplum nezdindeki itibarını elverişli bir araç olarak kullanmayı" kabul edecekler mi bakalım?" diye soran Tuna, "Bu da ne demek mi oluyor?
Yüce bilge geçen gün, "Erdoğan, 2014'te AK Parti tabanında ve toplum nezdindeki itibarımı, seçimi kazanmak için elverişli bir araç olarak kullandı..." dedi ya, duymamış olamazsınız. Gülmeyin, çok ayıp olur" dedi.