Dünya

Rusya, Ukrayna'nın önemli tahıl ticareti limanı İzmail'e hava saldırısı düzenledi; altyapı zarar gördü

Ukrayna ordusu, Rusya tarafından fırlatıldığını söylediği 38 İran yapımı saldırı uçağından 26'sının düşürüldüğünü bildirdi

26 Eylül 2023 08:44

T24 Dış Haberler

Rusya, Ukrayna'nın önemli tahıl ticareti limanı İzmail'e gece saatlerinde hava saldırısı düzenledi. Odesa Valisi Oleh Kiper, saldırıda iki kişinin yaralandığını ve altyapının hasar gördüğünü duyurdu. 

Vali Kiper, Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, iki saatten fazla süren saldırıda bir liman binası, depolama tesisleri ve 30'dan fazla kamyon ve otomobilin hasar gördüğünü söyledi.

Ukrayna ordusu, Rusya tarafından fırlatıldığını söylediği 38 İran yapımı saldırı uçağından 26'sının düşürüldüğünü bildirdi.

Moskova, temmuzda Ukrayna tahıllarının güvenli bir şekilde ihraç edilmesini sağlayan tahıl anlaşmasını feshettikten sonra İzmail ve Reni de dahil olmak üzere Tuna Nehri üzerindeki Ukrayna limanlarına yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Kursk saldırısı yedi yerleşim yerinin elektriğini kesti

Belediye Başkanı Oleksandr Vilkul, ayrıca bir Rus füze saldırısının Ukrayna'nın güneyindeki Kryvyi Rih kentinde yerel bir işletmeye de zarar verdiğini söyledi. Olayda can kaybı olduğuna dair bir bilgi verilmedi.

Bölge valisi Roman Starovoyt, Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk kentine düzenlediği insansız hava aracı saldırısının bölgedeki yaklaşık yedi yerleşim biriminin elektriğinin kesilmesine yol açtığını bildirdi.  Starovoyt, herhangi bir yaralanma raporunun olmadığını kaydetti..

Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce hava savunma sistemlerinin sabah 05.30 civarında Kursk üzerinde Ukrayna tarafından fırlatılan bir insansız hava aracını imha ettiğini açıklamıştı.