Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı’ndan Almanya’ya Nazizm tepkisi

19 Haziran 2023 16:02

T24 Dış Haberler

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 18 Haziran pazar günü Kremlin sarayında bir gazetecinin kendisine Almanya’nın açıkladığı ulusal güvenlik stratejisinde Rusya’nın bir numaralı tehdit olarak adlandırılmasını sorması üzerine, “bunlar ne mantığa ne de Almanya’nın ve Alman halkının çıkarlarına dayanıyor” diye cevap verdi.

Bir süre önce Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un, Alman hükümetinin hayat pahalılığının artmasına ve ülkesinin ekonomik durumunun kötüleşmesine neden olan politikasına yönelik eleştirilere yanıt verirken “Seçmenlerimiz bundan etkilendi ancak hükümet Ukrayna’nın iyiliği için bunu yapmak zorunda” dediğini hatırlatan Lavrov, “Berlin, Ukrayna’da Avrupa değerlerini koruduğunu söylemeye devam ediyor. Eğer Almanya Ukrayna’da yeşeren nazizme geri dönmenin bir değer olduğuna inanıyorsa, bu çok üzücü ve tehlikeli bir durum” şeklinde konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşının gerekçelerinden biri de, Ukrayna'nın nazilerden temizlenmesi gerektiğiydi. Savaşın başlarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna hükümetine yönelik "bir avuç nazi" ifadesini kullanmıştı.