Dünya Basınında Bugün

Rusya'dan NATO'ya kesin uyarı, ABD'de Biden'a karşı 'Gazze' oyu, Haaland 'çak' yaptı | Dünya Basınında Bugün

28 Şubat 2024 10:00

T24 Dış Haberler

Kremlin, NATO askerlerinin Ukrayna'ya asker sokarak savaşa müdahale etmesinin kaçınılmaz olarak Rusya ve NATO arasında bir savaşa sebep olacağını ifade etti. Britanya'da iktidardaki Muhafazakar Parti'den bir milletvekilinin kendisine ciddi bir cinsel saldırıda bulunduğunu belirten kişi, partinin iddialardan çok kendi itibarını korumaya önem verdiğini belirtti.Manchester City'nin yıldız forveti Erling Haaland, takımının Luton'u deplasmanda 6-2 yendiği karşılaşmada 5 gol attı. ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek için Michigan'da yapılan ön seçimi kazandı. ancak 36 bin kadar seçmen yönetimin Gazze'deki savaş konusundaki görüşünü protesto etmek için kararsız oy kullandı.

28 Şubat 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | Saldırıya uğradığını söyleyen kişi: Muhafazakarlar partiyi cinsel saldırı iddiasının önüne koyuyor

Britanya'da iktidardaki Muhafazakar Parti'den bir milletvekilinin kendisine ciddi bir cinsel saldırıda bulunduğunu belirten kişi, partinin iddialardan çok kendi itibarını korumaya önem verdiğini belirtti. Yasal sebeplerle ismini gizli tutan kadın, partinin iddiayla ilgili resmi bir soruşturma yürütmediğini söyledi. Kadın, mental sağlığı kötüleşince partinin kendisine tedavi olması için 15 bin Sterlin verdiğini söyledi. 


Telegraph Sport | Haaland çak yaptı

Manchester City'nin yıldız forveti Erling Haaland, takımının Luton'u deplasmanda 6-2 yendiği karşılaşmada 5 gol attı. Telegraph Sport, FA Kupası karşılaşmasında Haaland'ın Luton'u "yok ettiğini" yazdı.


New York Times | Rusya uyardı: Kiev'e asker göndermeyin 

Kremlin, NATO askerlerinin Ukrayna'ya asker sokarak savaşa müdahale etmesinin kaçınılmaz olarak Rusya ve NATO arasında bir savaşa sebep olacağını ifade etti. 

Kremlin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'nın savunmasına NATO askerlerinin yardım etme ihtimali sorulduğunda "hiçbir şey ihtimal dışı olmamalı" yanıtını vermesinin ertesi gününde uyarıda bulundu. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, bu tür bir müdahalenin NATO askerleri ve Rusya kuvvetleri arasında direkt çatışmalara sebep olacağını ifade etti. 

Peskov, "Bu senaryoda olasılıktan değil, kaçınılmazlıktan söz etmeye başlarız" diye konuştu. 


The Washington Post | Trump ve Biden, Michigan'da kazandı

ABD Başkanı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek için Michigan'da yapılan ön seçimi kazandı. ancak 36 bin kadar seçmen yönetimin Gazze'deki savaş konusundaki görüşünü protesto etmek için kararsız oy kullandı. Cumhuriyetçi Parti'de de Donald Trump, eyalette kolay bir zafer elde etti ve yoluna kayıpsız devam etti.


TASS | Beyaz Saray: Ukrayna'ya asker göndermek diğer ülkelerin kendi vereceği karar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, Ukrayna'ya asker göndermenin üçüncü ülkelerin kendi kararı olacağını, ancak ABD ve NATO'nun daha önce de belirtildiği gibi böyle bir planı olmadığını vurguladı. 

Salı günkü basın toplantısında Kirby'ye NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya asker gönderirse ABD'nin ne tepki vereceği ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un sözleri soruldu. Kirby, "Bu her NATO üyesinin kendi başına vermesi gereken bir karar olur. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in NATO'nun Ukrayna'ya asker gönderme niyeti olmadığını söylediğini duydunuz. ABD Başkanı Joe Biden da bu savaşın başından beri açık konuşuyor: Ukrayna topraklarında muharip görev alan bir ABD askeri bulunmayacak" dedi. 


Moscow Times | Navalni'nin cesedini alması için annesine yardım eden avukat kısa süreliğine gözaltına alındı

Rusya'da geçen haftalarda hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalni'nin annesine yetkililerden muhalif liderin cesedini teslim alması için yardımcı olan avukat kısa süreliğine gözaltına alındı.

Avukat Vasili Dubkov, Navalni'nin ölümünden sonra cesedi teslim almak için Yamal-Nenets'in başkenti Salekhard'a Lyudmila Navalnaya ile seyahat etmişti. Navalnaya ve avukatların yürüttüğü lobicilik sürecinin ardından 16 Şubat'ta ölen Navalni'nin cesedi 24 Şubat'ta aileye teslim edildi.

Novaya Gazeta Avrupa'nın ismi paylaşılmayan kaynaklardan aktardığına göre Dubkov, salı günü 'kamu düzenini bozma' suçlamasıyla gözaltına alındı.

Sota'nın haberine göre avukat, Sıçerbinkski bölgesi polis merkezine götürüldü.

Dubkov, daha sonra Vyortska'ya yaptığı açıklamada serbest bırakıldığını bildirdi. Avukat, neden tutuklandığını söylemezken, avukat olarak işini yapmasının engellendiğini düşündüğünü belirtti.