Dünya

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı: Türkiye ve Suriye'deki arama-kurtarma ekipleri çekiliyor

14 Şubat 2023 13:55

Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Rus arama-kurtarma ekiplerinin Türkiye ve Suriye'deki enkazlarda çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ve ekiplerin felaket bölgesinden çekilmesine karar verildiğini söyledi.
 
Sputnik'te yer alan habere göre, Türkiye ve Suriye'deki ekiplerle video konferans yöntemiyle bir toplantı yapan Kurenkov, "Arama-kurtarma operasyonu tamamlanıyor. Enkazın kaldırılmasına ağır ekipmanlar dahil edildi. Bu bağlamda, Devlet Başkanı (Vladimir Putin) Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekiplerinin çekilmesine karar verdi" dedi.
 
Rusya'nın depremin vurduğu Türkiye ve Suriye'nin yardımına koşan ilk ülkelerden biri olduğunu kaydeden Kurenkov, Rus ekiplerin Devlet Başkanı Putin'in talimatıyla 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'ye giderek arama-kurtarma çalışmalarına başladığını anımsattı.
 
Ekiplerin Türkiye ve Suriye'deki çalışmaları hakkında Putin'e sürekli rapor verdiğini de bildiren Kurenkov, "Fedakârlığınız, yardım etmeye ve verilen görevi yerine getirmeye hazır olduğunuz için her birinize teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.