Spor

"Rüşvet istediler" iddiası: Mbappe'nin babası oğlunun neden Kamerun Milli Takımı'nda oynamadığını açıkladı

20 Aralık 2022 13:10

Fransa Milli Takımı’nın yıldız oyuncusu Kylian Mbappe’nin Kamerunlu babası Wilfried Mbappe,  Kamerun’un oğlunun milli takımda oynaması için rüşvet talep ettiğini, bu yüzden Kamerun Milli Takımı'nda oynamadığını söyledi.

Ghanaweb’de yer alan habere göre, Paris doğumlu 23 yaşındaki yıldız futbolcu Kylian Mbappe’nin Kamerunlu babası Wilfried Mbappe, 2018'de Kamerun Futbol Federasyonu’ndan bir yetkilinin oğlunun Milli Takım’a katılması için rüşvet istediğini söyledi.

Baba, “Başta oğlumun Kamerun için oynamasını istedim, ancak Kamerun Futbol Federasyonu’ndan bir yetkili, oynayabilmesi için bende olmayan bir miktar para talep etti. Fransa, para talep etmedi” dedi.

Kylian Mbappe de babasının rüşvet iddiasını doğruladığı açıklamasında, “Ben, Kamerunlu değilim ben Fransız’ım. Kariyerimin başında, henüz yıldızım parlamamışken babam Kamerun Milli Takımı’na ulaştı ve takımda yer almam için yüksek miktarda para talep ettiler. Babam bu tavırdan iğrendi ve Fransa’ya yöneldi. Fransa, bana bugün dünyaya yeteneklerimi gösterme şansı verdi. Şu an dünyanın en pahalı futbolcularından biriyim. Kamerun şimdi beni arıyor ve beni Kamerunlu olarak lanse ediyor. Ben Fransız’ım ve Fransız kalacağım” dedi.