Dünya

Rus muhalif Aleksey Navalni, defnedildi: Gül ve karanfiller eşliğinde uğurlandı

Kilisedeki anma töreninin ardından Navalny, yaklaşık 1,5 mil uzaklıktaki Borisovsky mezarlığına defnedilecek

01 Mart 2024 20:00

T24 Dış Haberler

Rusya'da cezaevinde hayatını kaybeden muhalif Aleksey Navalni'nin sevenleri, cenaze töreninin düzenleneceği kilise önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ailesi, bir haftayı aşkın süre Navalni'nin cenazesine erişemedi ve kapalı bir cenaze töreni yapmaları konusunda baskıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. 

Cenaze töreninin ardından Navalni'nin naaşı, Moskova'daki Borisov Mezarlığı'na götürüldü. Mezarlıkta da kısa bir tören düzenlendi ve Navalni, gül ve karanfiller eşliğinde uğurlandı.

Perşembe günü destekçileri, Navalni'nin naaşını kendi cenazesine götürmek üzere bir cenaze arabası kiralama girişimlerinin kimliği belirsiz kişiler tarafından engellendiğini söyledi. Kilisedeki anma töreninin ardından Navalny, yaklaşık 1,5 mil uzaklıktaki Borisovsky mezarlığına defnedilecek.

Cenazesi kiliseye getirildi

Cezaevindeyken öldüğü duyurulan Aleksey Navalni'nin naaşı, Moskova'da cenaze töreninin düzenleneceği kiliseye getirildi.

Boje Materi Kilisesi'nde yapılan törene Navalni'nin ailesi, dostları ve sevenleri katıldı. Cenaze töreninin ardından Navalni'nin naaşı, Moskova'daki Borisov Mezarlığı'na götürüldü.

Mezarlıkta da kısa bir tören düzenlendi ve Navalni, gül ve karanfiller eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.