Dünya

Rus Büyükelçiliği: Rusya’dan Kuzey Kıbrıs'a direkt uçuşların başlayacağı haberleri spekülasyon

21 Eylül 2022 14:30

Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Büyükelçiliği, Rusya’dan Kuzey Kıbrıs'a direkt uçak seferlerinin başlayacağı yönündeki haberlerin "spekülasyon" olduğunu belirtti.
 
Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre Lefkoşa Büyükelçiliği’nden Rus basınına yapılan açıklamada, Rusya’dan Kuzey Kıbrıs'a direkt uçak seferleri başlatmaya yönelik herhangi bir planlama ya da görüşme yapılmadığı belirtildi.
 
Açıklamada, “Büyükelçilik tarafından (Kıbrıs’ın kuzeyine) direkt uçak seferlerin düzenlenmesi konusunda hiçbir görüşme ya da istişare yürütülmüyor ve yürütülmemiştir. Bu konuyla ilgili medyada çıkan spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Büyükelçilik ayrıca, ‘Rusya'nın Kıbrıs çözüm süreci konusundaki tutumunun aynı kaldığını’ vurguladı. 
 
Salı günü Milliyet gazetesinde yer alan haberde, "ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik silah ambargosunu kaldırmasının ardından Türkiye ve KKTC’den diplomatik bir atılım haberi geldi. Rusya’dan KKTC’ye doğrudan uçuşların başlayacağı, ilk uçuşun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yeni Ercan Havalimanı’nın 15 Kasım’daki açılışına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi" ifadeleri yer alıyordu.